Despre ELSA

ELSA - The European Law Students` Association

 

O lume dreaptă în care există respect pentru
demnitatea umană şi diversitatea culturală.

 

  ELSA (The European Law Students` Association) a fost înfiinţată în 1981 de studenţi la Drept din Austria, Germania, Polonia şi Ungaria, fiind cea mai mare organizaţie internaţională a studenţilor la Drept şi a tinerilor jurişti. În prezent, ELSA există în 41 de ţări europene, în cadrul a peste 300 de universităţi, reunind peste 35.000 de membri.

  Suntem o asociație internațională, independentă, apolitică, condusă de și pentru studenți. .

  ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel Naţional. Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti.

  Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

  ELSA București promovează, de asemenea, o anumită cultură a organizaţiilor prin modul în care este structurată şi prin departamentele suport – Markteting şi Resurse Umane. Studenţii şi tinerii jurişti au posibilitatea să evolueze într-un mediu profesional şi organizat, care respectă rigorile unei organizaţii cu tradiţie.

  Evenimentele ei contribuie la coeziunea membrilor ei şi la crearea adevăratului spirit ELSAc.