ISLS Dispute Resolution

ELSA BUCUREŞTI a organizat în perioada 19-27 iulie în Poiana Braşov, prima ediţie a  ISLS Dispute Resolution

Școala Internaţională de Vară focalizată pe căile alternative de soluţionare a litigiilor s-a dovedit a fi un real succes, bucurându-se de participarea a 24 de studenţi, atât din România, cât şi din Belgia, Germania, Austria, Turcia, Italia, Slovacia, Estonia, Republica Cehă, Georgia, sau Danemarca. Aceştia au avut parte de  prelegeri susţinute de experţi în domeniu, atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

Cele nouă zile au fost repartizate astfel încât prioritatea să o reprezinte activităţile academice, care s-au îmbinat perfect cu vizite la cele mai reprezentative atracţii turistice ale zonei montante romaneşti, precum : Castelul Bran, cetatea Râşnovului, centrul oraşului Braşov.

Dorim să le mulţumim pe această cale caselor de avocatură Kinstellar, DLA Piper şi Mareş/ Danilescu/ Mareş pentru susținerea proiectului, dar şi speakerilor noştri, fără contribuţia cărora efectul general al Şcolii de Vară nu ar fi fost cu certitudine acelaşi.

Prima zi de program academic  a fost dominată de prelegerile: The legal dimension of dispute resolution: History, future trends, benefits şi Alternative Dispute Resolution Methods susţinute de doamnele avocat ale Kinstellar : Diana Rogozea şi Rena Saftencu. Activitatea academică a zilei s-a încheiat printr-un workshop, în care participanţii au avut ocazia de a pune în practică noţiunile proaspăt descoperite.

Prelegerea Introduction to arbitration. Drafting arbitration agreements susţinută de avocaţii DLA Piper- Andreea Nica şi Radu Balaş a dat startul celei de-a doua zile. Activitatea academică a fost preluată ulterior de doamna avocat Roxana Fercala, reprezentant al casei Suciu Popă, care a susținut o prelegere dedicată Convenției de la New York și un workshop interactiv.

În cea de-a treia zi, atracţia a fost reprezentată de activităţi turistice, care au fost încununate de frumuseţea monumentelor istorice româneşti şi de cea a peisajelor mioritice.

Cea de-a patra zi a fost deschisă de doamna mediator Simona Vlădica cu prelegerea intitulata  Mediation : modern instrument in dispute resolution, fiind urmată de ICC Mediation şi Case study, susţinute de domnul avocat Cristian Mareș, partener Mareș Danilescu Mareș. Doamna mediator Simona Vlădica a revenit şi în următoarea zi cu tema : Mediation’s role în solving banking disputes.

În ultimele două zile, am avut onoarea de a-l avea alături de noi pe domnul Ranse Howell, directorul Academiei de Negociere și Leadership din cadrul CEDR. Acesta a susţinut prelegerile intitulate Negotiation în International Trade. EU law and negotiation, The use of language în negotiation/ implementing body language, emotions, empathy and Negotiation – How to? Preparing for the next day’s exercise, dar şi o negociere finală, care s-a întins pe durata unei întregi zile.

În final, dorim să mulţumim şi comitetului de organizare, fără a cărui muncă continuă evenimentul nu s-ar fi putut realiza, anume:  Miruna Cîrstea, Laura-Elena Ivan, Mădălina Rogin, Veronica Culcea, Alexandra Neaţu, Sergiu Iatan, Bogdan Zăbavă, Tudor Gheorghe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *